Recent Posts

Gastles Amazon Cloud

Gastles Amazon Cloud

Jullie krijgen 1 korte gastles, waar je kennismaakt met de Cloud van Amazon. Je krijgt van Amazon $50 om op te branden aan servers op hun platform. Doe er wat leuks mee. Hoe vet is de cloud ? De trend van dit tijdperk (2015-2020) is […]

DevOps Tools on AWS

DevOps Tools on AWS

Met Cloudbrug zijn we begonnen voor de beheerders. En de developers ? Er is minstens zoveel speelgoed voor de code boys en girls. Wat je ziet is dat het proces van code schrijven, integreren met de rest van de code base, testen, live deployen en […]

Hello World

Na het aanmaken van de AWS server (Windows Server 2012 R2 Base 64x, 1 core @ 2.5ghz en 2Gb ram geheugen) heb ik de volgende rollen geïnstalleerd: ADDS, IIS en DNS.

Vervolgens heb ik een “hello world” test geschreven in HTML. Dit bestand heb ik vervolgens gehost met IIS. Het resultaat is hier onder te zien:

Hallo wereld opdracht

hier de Ip- adress van mijn site 54.85.197.24

AWS, de grote geldmachine van Amazon

AWS, de grote geldmachine van Amazon

Met een groei van 47% was de clouddienst AWS verantwoordelijk voor een groot deel van het bedrijfsresultaat over 2018: bijna 7,3 Miljard Dollar. Dit is een grotere winst dan van Amazon North America. Bron: ZDNet.

EC2 demo

ik heb ec2 geconnect met sandstorm maar ik kom niet inloggen.

Bouw een virtueel serverhok

Bouw een virtueel serverhok

Het tofste van AWS is niet de mogelijkheid om een applicatie of een servertje te draaien. Leuk, maar maak maar eens een heel serverhok. Een VPC, Virtual Private Cloud. Welcome to the real world !

Infrastructure als code met Cloudformation

Infrastructure als code met Cloudformation

De IT-er van tegenwoordig klikt minder en automatiseert meer. Niet alleen de developer, maar ook de systeem- en netwerkbeheerder. In de cloud van Amazon AWS kun je je hele infrastructuur noteren in JSON files, eenvoudig te editen en geschikt voor versie beheer.

Storage op Amazon S3

Storage op Amazon S3

In Amazon S3 kun je gebruiken voor opslag. Voor backup en archivering. Maar ook voor content als images en video files, opslag en distributie.

Waarom je S3 gebruikt en hoe het werkt.


Hoe werkt S3 ?

Wie gebruikt ook het S3 Protocol ?

Voor S3 zijn talloze interfaces, zoals via het “FTP” programma Filezilla. Omdat het zo’n bekende interface is maar niet iedereen met Amazon in zee wil, zijn er tal van klonen gemaakt. Die ook op de S3 manier werken, maar het niet zijn. Denk aan Ceph / Openstack of Kubernetes. Je vindt er nog meer in deze lijst.

Storage for cloud containers in Kubernetes

Tech Talk. Ze legt uit hoe cloud applicaties worden ontworpen m.b.t. storage.
Amazon Lightsail

Amazon Lightsail

In mijn eerste project voor Cloudbrug heb ik gekozen voor het EC2 gedeelte van AWS: Elastic Cloud Computing. Tof, maar niet de makkelijkste. Wil je een eenvoudige start en dan later uitbouwen als het nodig is, kijk dan naar AWS Lightsail. Met Lightsail kun je […]